Кислороден препарат за почистване на петна Extra Oxy

Кислороден препарат за почистване на петна Extra Oxy

Кислороден препарат за почистване на петна Extra Oxy

Артикул:30027
Налично:В наличност
Цена: 19.29лв. 13.29лв.
Количество:     - ИЛИ -   Бърза поръчка
 • Гласове: 4 Рейтинг: 4.5

Тегло: 500 гр.
 

Вече няма да е нужно да носите дрехите си на химическо почистване! Новите препарати против петна ще позволят да отстраните дори остарели петна!

Течният кислороден препарат за премахване на петна Extra Oxy е разработен съвмостно с немската компания Rohm & Werner* с отчитане на иновациите в областта на професионалните средства за изпиране. Създаден на основата на екологична кислородна белина и мощен комплекс от природни ферменти

 • Ефективен за премахване на петна от различно естерство (пот, трева, кръв, пладове, сок, чай, кафе, вино, мазни сосове, хранителни продукти, козметика, йод, масло, смола и др) от бели и цветни тъкани.
 • Не съдържа оцветители и ароматизатори.
 • Не съдържа хлор и фосфати.
 • Усилва действието на праха против сложни и застарели петна от всякакъв тип.
 • Отстранява замърсявания дори при ниски температури на изпиране.
 • Подходящ за бели и цветни тъкани.
 • Безопасен за тъканите.
 • Може да се използва за почистване на килими, тапицерии на мебели, а също и за почистване на кухненски повърхности, чаена и кафена посуда, следи от танин и кофеин.

Rohm & Werner са специалисти в изработването на професионални средства - високоефективно концентрирани средства, отговарящи на изискванията на европейския пазар и на принципите на устойчивото развитие и безопасност за човека и околната среда. Roh, und Werner GmbH се явява член на A.I.S.E., Международната асоциация за миещи и почистващи средства, обединяваща отговорни производители, следващи принципите на производство с грижа за потребителите и околната среда (Хартия 2020+).

Срок на годност: 24 месеца от датата на изготвяне, указана на опаковката.

 

Не използвайте за вълна и коприна. Не използвайте и не смесвайте с белина, съдържаща хлор. Не изполвайте за изделия от алуминий.

Способ за използване:

Пране: добавете указаното долу количество от препарата за петна към праха за пране или гела за пране при пускане на пералнята:

 • при използване с концентриран универсален прах за пране - 20 г (1/2 обема мерна лъжичка);
 • при използване с концентриран прах за пране за цветни тъкани и миещи средства от други производители - 40 г, (1 мерна лъжичка);
 • за премахване на петна увеличете дозировката на 20 г (1/2 обема мерна лъжичка).

Почистване на килими: добавете 10 г (1/4 обема мерна лъжичка) от препарата за петна към 200 мл гореща вода, нанесете разтвора на замърсената повърхност или петното и пставете за 15-30 минути.

Премахване на петна и замърсявания: разтворете 40 г (1 мерна лъжичка) от препарата за петна в 2 л гореща вода. За най-добър резултат използвайте вода с температура не по-малко от 60 градуса. Преди използването обезателно проверете изделието за цветоустойчивост: нанесете разтвора на незабележим участък на дрехата и оставете да изсъхне.

Почистване на кухненски повърхности (мивки, плотове, керамика): насипете праха на влажна повърхност и оставете за няколко минути, след тоа премахнете с помощта на влажна гъбка и измийте с вода.

Мерки за сигурност и условия за съхранение:

Съхранявайте в недостъпно за деца място. Използвайте в съответствие с предназначението. Щателно мийте ръцете след използване. Не яжте, не пийте и не пушете при използването.

Важно! Предизвиква сериозни повреждания на очите. Непременно се обърнете към доктор. При попадане в очите измийте с голямо количество вода в течение 15-20 минути. Махнете контактните лещи (при наличие).

Внимание! При повишена чувствителност на кожата или повреди на кожата на ръцете използвайте еластични ръкавици. В случай на попадане повредени участъци на кожата щателно измийте с вода. Може да бъде вредно при поглъщане. При случайно поглъщане измийте устата с вода. При продължително вдишване отидете в добре проветриво помещение. При намаляване на самочувствието се обърнете за медицинска помощ, вземайки със себе си опаковката (етикета).

Съхранявайте в плътно затворена опаковка, в прохладно сухо място, далеч от пряка слънчева светлина, при темература от +5 до + 30 градуса. Не съхранявайте заедно с хранителни продукти и горещи вещества.

 

Състав: 15-30%: белина на основата на кислород, натриев карбонат, натриев хидрокарбонат, по-малко от 5%: активатор на избелването, производна безсулфатна киселина, НПАВ, комплекс ензими (протеаза, амилаза, мананаза, липаза).

Препарата против петна има екологично чист състав:

 • минерално съединение с активна форма на кислород(перкарбонат - белина на основата на кислород) - премахва различни петна, избелва, остранява жълтините, има дезинфекциращ ефект;
 • минерални соли(натриев карбонат и натриев хидрокарбонат) - свързват се със твърдите соли, смекчават водата, създават оптимална среда за вискоко качество на изпиране;
 • органичния амин(активатор на избелването) - активира действието на кислородната белина при ниски температури на изпиране;
 • биоразградими миещи компоненти(ПАВи) - висока ефективност против мазни петна, активно премахват общите замърсявания и облекчават изплакването на средството от тъканите;
 • природни ферменти (комплекс ензими) - синергетичен комплекс от протеази, амилази, минанази и липази за усилено премахване на петна от различно естество;