Сапун

Сортиране по:

Защо е важно да изберем внимателно сапуна

Как да се ориентираме сред огромното разнообразие от продукти?

Към сапуна понякога се отнасяме небрежно, а той е един от продуктите, които използваме най-много. Тъй като добрата хигиена изисква ръцете да се измиват често е важно с какъв сапун ще го правим, за да избегнем изсушаване на кожата, нацепване на ноктите, а понякога дори напукване и екземи.

Кой е най-подходящият сапун?

На първо място е важно да знаем за каква цел ни е нужен сапунът. В случай, че го държим в банята и с него се измиваме, когато се приберем у дома, той може да бъде добър течен продукт с дълбоко подхранващо и хидратиращо кожата действие. Това ще предотврати прекомерното изсушаване на нежната кожа и няма да ни откаже да поддържаме висока хигиена.

Когато сапунът се намира в кухнята, той трябва да има повече от едно предназначение. Тъй като в кухнята приготвяме храната, ръцете ни понякога попиват миризмите на лук, риба и силни подправки, а измиването с обикновен сапун не помага затяхното елиминиране. Престижните марки предлагат богат асортимент от кухненски сапуни, премахващи неприятните миризми. Изберете този, който отговаря на Вашите нужди и предпочитания и докосвайте храната без да се притеснявате от нищо.

Сапунът е добре да бъде обогатен с допълнителни полезни съставки, за да може, освен да предпази кожата от изсушаване, да я подхрани в дълбочина и хидратира. Различните марки предлагат различни продукти, като те могат да бъдат както твърди, под формата на калъпи, така и в течна форма, предлагани във флакон с дозатор.

Защо сапунът никога няма да изчезне от употреба?

  • Сапунът е едно от най-великите открития на човечеството. Благодарение на него, в миналото са останали много зарази и смъртносни болести.

  • Сапунът придава приятна миризма на ръцете и тялото.

  • Сапунът е продукт, който непрекъснато еволюира и става все по-качествен и полезен за кожата.

  • Някои сапуни са толкова приятни, че изпитваме нужда да мием ръцете си по-често от необходимото, а това е винаги добра идея.