Грижа за тяло

Сортиране по:

7 неща които никога не бива да отказваме на своето тяло

Кои части от тялото сме склонни да пренебрегнем, а не бива?

Тялото е храмът, който обитава нашата душа, но дали винаги го осъзнаваме и дали се грижим достатъчно за него? Ако храмът е занемарен, душата страда, а всички ние искаме душите ни да бъдат щастливи, нали?

Има няколко неща, които никога не бива да отказваме на своето тяло, за да може то да ни се отблагодари със сила, добро настроение, самоувереност и значително по-високо самочувствие.Тук ще се спрем на седем неща, които никога не бива да отказваме на тялото си, независимо колко сме заети, натоварени или просто мързеливи.

  1. Да превърнем къпането в ритуал. Сутрешният душ често се случва неосъзнато. Все още сънени, ние влизаме под душа намокряме тялото, сапунисваме с какъвто и да е сапун, изплакваме и готово. Това, определено трябва да се промени! Подарете си специален душ гел с аромат, който ще възбуди и енергизира сетивата Ви и ще Ви накара да се чувствате приятно през целия ден. Вечер можете да вземете вана с добавени към нея ароматни соли, които ще премахнат стреса и напрежението, натрупани през деня.

  2. Ексфолирайте тялото редовно. Добрата ексфолиация на тялото подобрява кръвообращението, премахва всички дребни недостатъци, прави кожата копринено мека и редуцира целулита.

  3. Погрижете се за стъпалата. Тук ексфолирането отново е задължително, като за целта можете да комбинирате козметични и механични средства за въздействие. Подходящият крем, след това ще успокои уморените крака, ще намали отоците  и ще Ви позволи да носите любимите си сандали през лятото.

  4. Обърнете особено внимание на бюста. Кожата, покриваща женските гърди е нежна и деликатна и поради това, значително по-слонна към загуба на влага и еластичност. Винаги използвайте стягащ и енергизиращ крем в тази зона и ще можете да се радвате дълго на съблазнителен бюст.

  5. Отървете се от целулита. Колкото и да Ви убеждават, че кремовете против целулит не са особено ефективни, не се отказвайте. Изберете качествен продукт и бъдете постоянни – не след дълго сами ще се изненадате от резултатите.

  6. Погрижете за ръцете. Кожата на ръцете се нуждае най-много от грижи и то постоянно. Всичко, което направите за тях ще бъде от полза – ексфолирайте, използвайте подхранващи маски, измивайте с деликатен сапун и нанасяйте хидратиращ крем по всяко време.

  7. Не забравяйте интимната хигиена. Тази част от тялото никога не бива да бъде пренебрегвана. Забравете обикновените сапуни и използвайте единствено продукти, предназначени за интимната зона. Те са балансирани, не дразнят деликатната кожа  и ще предотвратят неприятните миризми и инфекции.