Комплект Микродермобразио и химически пилинг EXPERT

Комплект Микродермобразио и химически пилинг EXPERT

Комплект Микродермобразио и химически пилинг EXPERT

Серия:Expert
Артикул:000005
Налично:В наличност
Цена: 66.47лв. 50.57лв.
Количество:     - ИЛИ -   Бърза поръчка
  • Гласове: 1 Рейтинг: 5.0

Стъпка 1. Химически пилинг с АНА-киселини (арт. 1068).

Нанесете гела на цялата повърхност на кожата на лицето по масажните линии с върха на пръстите, леко масажирайки кожата. Избягвайте попадане на гел в областта около очите и лигавицата, не нанасяйте гел на устните. След 5-10 минути измийте гела с топла вода с помощта на спонж и подсушете кожата със салфетка или кърпичка.
Време на действие: 5-10 минути.

При тънка и чувствителна кожа следва да се започне с 1 минута, постепенно, от процедура към процедура, увеличавайки времето на действие до 10 минути. Ако не чувствате дискомфорт и кожата е добре адаптирана, то времето за експонация може да бъде увеличено веднага до 10 минути.

Обърнете внимание!

  • При използване на препарата може да се появи леко парене, зачервяване и изтръпване на кожата. В случай на изразена реакция е необходимо препаратът незабавно да бъде измит с хладка вода.
  • При попадане в очите или на лигавицата на носа незабавно изплакнете с хладка вода.
  • След 2-5 процедури може да се появи белене на кожата – това е нейна нормална реакция от химическия пилинг – по този начин кожата се освобождава от старите ненужни клетки. Да се отменя процедурата в този случай не е необходимо.

 Стъпка 2. Изравняване и лющене повърхността на кожата – микродермабразия и ензимен микропилинг (арт. 1023 или 1069).

Нанесете малко количество микропилинг на добре почистена влажна кожа на лицето и шията. Масажирайте с върха на пръстите с леки въртеливи движения зоната в областта на бузите (по посока от брадичката към слепоочията) и зоната на челото (от средата към слепоочията). С енергични разтриващи движения обработете носа, крилата на носа и зоната на брадичката. Старателно измийте средството с топла вода и подсушете кожата със салфетка или кърпа.

Време на действие: от 1 до 2 минути във всяка зона (в зависимост от състоянието на кожата и нейната чувствителност).

Обърнете внимание!

  • При попадане на средството в очите или на лигавицата на носа незабавно изплакнете с хладка вода.
  • Не правете микродермабразио повече от две минути във всяка от посочените зони.

Стъпка 3. Възстановяване баланса на кожата след химически пилинг и микродермабразио. Защита на кожата. SOS-терапия и възстановяване за чувствителна кожа (арт. 1022 или 1070).

Нанесете крема по масажните линии и с леки движения го разпределете по цялата повърхност на кожата на лицето.

Въпрос: Може ли ABC-пилинга да се използва през лятото? Няма ли да се появят пигментни петна?

Отговор на експерта: Най-подходящото време за пилинг е есента и пролетта. През лятото не е препоръчително да се прави АВС-пилинг. Средствата обелват горния слой на кожата, и на първо време след пилинга кожата не е защитена, затова излагането на слънчеви лъчи през лятото може да предизвика пигментация. Ако все пак през лятото пилингът е необходим, то след процедурата, като минимум една седмица, трябва да се използва слънцезащитен крем с висок SPF и да се пази лицето от пряко попадане на слънчеви лъчи.

Въпрос: Може ли да се използва химически пилинг + микродермабразио при наличие на съдова мрежа на лицето?

Отговор на експерта: Програмата за химически пилинг може дас се използва при купероза. Препоръки: 1-2 пъти в седмицата, 10 процедури по 5 минути. След процедурата задължително нанесете ободряващ курс «Кислородна мезотерапия» (арт. 1029),  в този препарат има голяма концентрация на витамин С, който способства укрепването стените на съдовете.

Ако излизате навън в слънчеви дни, ви препоръчваме да използвате слънцезащитен крем с SPF 30 или 35.

Въпрос: Кажете, ако обичате, от каква възраст може да се използва ензимен микропилинг? Какво е необходимо да се знае за неговото използване?

Отговор на експерта: Микродермабразията и ензимният микропилинг с ензими от тропически плодове и диатомови водоросли – това е втората стъпка в програмата за обновяване на кожата, макар че, много хора използват това средство вместо скраб (и това също е възможно, тъй като то съчетава  ефекта от механичната шлифовка и ензимния пилинг).

piling_genshinaКакъв ефект може да бъде постигнат при редовно използване? Средството изравнява повърхността на кожата, премахва мъртви

те клетки, 

освежава цвета на лицето, почиства порите в дълбочина, стимулира процеса на регенерация и обновяване на клетките на кожата, отстранява беленето на кожата след химически пилинг

Как да се прилага: нанесете върху добре почистена влажна кожа на лицето, шията и деколтето. Масажирайте с върха на пръстите в продължение на 1-2 минути, а след това измийте с топла вода и нанесете крем SOS-терапия и възстановяване за чувствителна кожа. Не нанасяйте върху 

областта около очите и кожата на устните. За максимална ефективност се препоръчва да се използва след Химически пилинг с АНА киселини (Стъпка 1).

Възраст 20+: правете процедурата не по-често от 1 път седмично.
Възраст 30+: редовна грижа за кожата 1-2 пъти седмично.
Възраст 40+: първите 5 процедури – ежедневно, след това – през ден. Курс – 5-10 процедури.
 

Въпрос: Може ли със средствата Faberlic да се премахнат следите от акне?

Отговор: Да, може. Ще ви помогне комплексната програма с AHA-киселини серия Expert.