Скрабове, пилинги

Сортиране по:

5 причини да ексфолираме редовно лицето

Колко често и по какъв начин е добре да го правим?

Красивата кожа е дар, който не бива да приемаме за даденост. Тя е подарък, за който трябва да полагаме ежедневни грижи, а понякога се налага дори да извоюваме с не малко усилия. Кожата на лицето може както да компенсира някои дефекти в лицевия контур, когато изглежда перфектно, така и да намали красотата на чертите, когато е захабена, вяла и неподдържана.

Ексфолирането на лицето има уникалното свойство да допринася за здравето, свежестта и еластичността на кожата, затова никога не бива да пропускаме тази уникална възможност. С правилните пилинг продукти можем да избегнем много неприятни проблеми, да коригираме едни от най-упоритите дефекти и да отложим признаците на стереене с поне едно десетилетие.

5 причини за редовно ексфолиране на лицето:

  1. Редовният пилинг предотвратява запушването на порите и по този начин премахва риска от появата на акне и комедони.

  2. Премахването на мътвите клетки и излишния себум разкрива по-млада, свежа и сияеща кожа. Красивата кожа е там и просто чака да и позволим да се разкрие.

  3. Чрез премахване на горния кожен слой, заедно със замърсяванията, позволяваме на полезните съставки, съдържащи се в козметичните продукти да проникнат в дълбочина и да осигурят на клетките всичко, което им е необходимо. Козметиката ще бъде похабена ако кожата не може да усвои важните хранителни компоненти, поради замърсяване.

  4. Кожата се нуждае от кислород, за да бъде здрава, свежа и млада. Благодарение на редовното ексфолиране, нашата кожа ще може да диша, а по този начин нейните клетки ще могат да се обновяват.

  5. Лесно е! Ексфолирането на лицето с правилния скраб или пилинг маска не изисква особена подготовка и никакви усилия. Хубаво е порите да бъдат отворени предварително на парна баня, но това съвсем не е задължително. Ексфолирането отнема само няколко минути, а резултатът от него е мигновен. Каква по-основателна причина от това, за да приемем ексфолирането, като задължение?