Серум за лице, концентрати

Сортиране по:

Серум за лице

5 неща, които не знаем за концентрираната емулсия

Вероятно и Вие, както повечето хора не знаете, какво точно представлява серумът и по какво се различва от останалите козметични продукти, като кремове, лосиони и балсами? Серумът е много по-различен от всички останали мазила, които нанасяме върху лицето си. Той се различва, като начин на въздействие, като състав и като ефективност. Той е предназначен да се справи с конкретни проблеми и го прави успешно - ето защо е важно да познаваме серума.

5 неща, които не знаем за серума за лице:

  1. Серумът е козметична емулсия с повишена концентрация на активни съставки. Ако Вашият крем е обогатен с Колаген, например, то серумът с Колаген го съдържа в значително по-голямо количество, поради което подмладяващите свойства на емулсията са почти мигновени.

  2. Поради своята висока концентранция, серумът за лице не може да замени дневния и нощния крем. Кремовете трябва да се прилагат постоянно, като поддържаща терапия, а серумът да се използва, като своеобразен пир за клетките на кожата, при който те поемат много по-голямо количество от храната, която им е нужна, за да бъдат възстановени техните сили.

  3. Серумът за лице е подходящ предимно за дамите в средна възраст, тъй като при тях собственото производство на Колаген и Еластин спада драстично. Предимството на козметичните концентрати се състои във възможността да се ремоделира контурът на лицето и да се постигне един уникален, неинвазивен лифтинг ефект, само за броени минути.

  4. Серумът няма за цел единствено да подмладява кожата. Козметичните емулсии с висока концентрация на активни съставки биват насочени към различни дерматологични проблеми, поради което трябва да изберете продукт, отговарящ точно на нуждите на Вашата кожа. Това може да бъде серум против акне, избелваща емулсия против пигментации по кожата или мощен кислороден комплекс, за уморена и повяхнала кожа.

  5. Серумите могат еднакво ефективно да се борят с признаците на сухата и мазна кожа. Те могат да решават бързо проблемите с акнето, стареещата и дехидратирана кожа, както и да заличават пигментации с различен произход. Поради своята по-висока концентрация на ценни съставки, серумите са и малко по-скъпи от кремовете за лице. Предвид тяхното мигновено въздействие, обаче, серумът напълно си заслужава да платим цената.