Грижа за лице

Сортиране по:

Какво включва цялостната грижа за лицето

Защо не бива да пренебрегваме нито една част от него?

Лицето не е просто част от нашето тяло. То е сбор от отделни компоненти, всеки от които се нуждае от специална, индивидуална грижа. В стремежа си да придадем красота, свежо излъчване и дори лека загадъчност, не бихме могли да отделим внимание на една част от лицето, пренебрегвайки друга или всички останали.

Грижата за лицето налага да отделим еднакво внимание на устните, очите и кожата, като се съсредоточим върху отделните изисквания на всяка една от тези части. Така например, не бихме могли да кажем, че сме се погрижили за очите, закупувайки подходящия околоочен крем, тъй като миглите и веждите, които ги обграждат остават не обгрижени.

5 компонента от лицето, които никога не бива да пренебрегваме:

  1. Кожата е първото нещо, което забелязваме, поглеждайки едно лице. Свежата, гладка и сияеща кожа може да компенсира някои недостатъци, които не сме способни да коригираме. Дори да имаме твърде тънки устни или леко крив нос, сияещата кожа ще отклони вниманието от проблема и ще ни направи привлекателни за околните. Поради тази причина, никога не бива да подценяваме продуктите, с които третираме кожата на лицето си.

  2. Очите са онази част от лицето, с чиято помощ най-добре изразяваме своите емоции. Те ни придават одухотвореност и говорят красноречиво за нашия характер. Грижейки се за очите е важно да хидратираме деликатната кожа около тях, да намалим бръчките и подпухналостта, да избистрим погледа и да удължим миглите или да очертаем майсторски окото с подходящия молив.

  3. Веждите притежават уникалното свойство да променят нашето изражение. Те никога не бива да бъдат подценявани и неглижирани. Веждите трябва да бъдат перфектно оформени, добре почистени, пригладени и подхранени.

  4. Устните са онази част, която най-рядко пренебрегваме, но въпреки това, понякога допускаме грешки. Устните се нуждаят не просто от някакво червило, а от редовно подхранване, периодично нежно ексфолиране и избор на червило, което ще им осигури подхранване през целия ден. Цветът е изключително важен и винаги трябва да бъде избиран индивидуално, а не според модните тенденции.

  5. Шията и деколтето са неразривно свързани с лицето, колкото и това да не ни се вярва. Те не бива да се различват, като цвят, затова винаги нанасяйте тониращите средства и върху шията, а не само върху лицето. Дневният и нощен крем също трябва да покриват деликатната кожа на шията, за да осигурим цялостна грижа за лицето, без да пропускаме нищо.