Новини

НАУЧЕН ПОДХОД КЪМ КРАСОТАТА НА КОСАТА: Ирина Голянина за линията Expert

Приказката може да бъде достъпна: съвсем не е задължително да ходите в салони за красота, за да постигнете поддържана външност "от корицата" - така смята Ирина Голянина, ръководител на проекта на новата линия за коса Expert

Ние се срещнахме да поговорим за нови продукти и да разберем тайните на използването на средствата, които са събрали толкова позитивни отзиви още преди старта на продажбите.

Faberlic.com: Ирина, разкажете за особеностите на новата линия. С какво вие особено се гордеете в тези средства?
Ирина Голянина: В новите продукти Expert са намерили въплъщение собствените иновации на Faberlic, което е особено приятно. Ние сме постигнали, че продуктите ( за разлика от колегите си на козметичния пазар) не само бързо се справят с поставената задача, но и натрупват резултат.  Колкото по-дълго вие ги използвате, толкова повече ефект има: ден след ден текстурата на косата се подобрява, постепенно доближавайки се до мечтаната. 
Ако ме попитате с две думи да опиша, как действа Expert върху косата, аз ще нарека този процес "великолепно превъплъщение", което не е само рекламен лозунг. С такива думи аз изразявам своето лично впечатление от получения ефект, защото всеки нов продукт не само дълго се тества в лабораториите и се проверява върху доброволците, но и задължително ние го използваме сами.  

Faberlic.com: Принципът не серията Expert винаги е било да се решават проблемите на кожата без помощта на козметолози. Може ли това да се каже и за линията за коса?
Ирина Голянина:
Да, принципът на серията  се запазва. Ние сме създали средствата за решението на всякакви проблеми с косата. Някои от тях дори могат да сменят вашите салонни процедури.  Например, технологията «Сатенена гладкост» в средствата Shine&Gloss заглажда повърхността на косата и възстановява еластичността им.  Възможно ли е да се сдобиете с гладкост, стегнатост и огледална гладкост с обикновен балсам? Да, редовно използване в течение на две седмици ще ви замени процедурата ламиниране. Гладкост на косата в повечето случаи се запазва даже при влажно време.Това е идеалният избор за жени с дълга коса и за тези, които обичат гладки прически.

 
Faberlic.com: Обикновено средствата за професионална грижа не са предназначени за честа употреба.  Какво да правят хората, които са свикнали ежедневно да използват шампоана и балсама?
Ирина Голянина:
Взехме предвид и това. Нашите технолози са успели да балансират съставките на продуктите така, че честото използване не ви причинява никакво неудобство. Функционалните съставки, които работят за постигането на резултата, са добавени в желаната концентрация: такива продукти и ефект ще донесат и няма да "претоварят" косата. Използвайте със здраве и се наслаждавайте на резултата! Но бъдете внимателни към своята коса (също така и към кожата): ако техните потребности с времето се променят, трябва да минете на другата линия. Например, ако вие ставате по-възрастни и почва активен косопад, или е настъпила зима и влажността на въздуха много ниска... или вие повече не искате да имате гладка прическа и решавате да носите обемни къдрици. Тогава погледнете към други линии, вие задължително ще намерите за себе си нещо ново и интересно.

Faberlic.com: Какво ви подтикна да разделите средствата за боядисана коса на 2 линии?
Ирина Голянина:
Съвременните технологии ни помагат да подходим индивидуално към изискванията на нашите клиенти. В зависимост от цвета, с който е боядисана вашата коса, тя може да има нужда от различна грижа, тъй като и потребностите на косата са различни. Работата е там, че оттенъците на боите се различават един от друг с "поведението си", и притежателите на различни цветове коса се сблъскват с различни проблеми. Ние сме помислили и за блондинките, чийто цвят с времето пожълтява, и за брюнетките и жените с ярки "огнени" оттенъци на косата, които искат за запазят цвета максимално наситен за дълъг период на време. 
Линиите Total Blond и Total Color съдържат общата за тях технология «Защита на цвета», която позволява да запазите оттенъка дълбок, все едно веднага след боядисването. Но и има и разликите: Total Blond запазва трудно постижим перлен оттенък, бори се срещу пожълтяването и подчертава нюансите на светлия тон. Косата на блондинките обикновено по-травматизирана, суха и твърда, тя се нуждае от активното използване на балсама. Вие задължително ще забележите, колко по-мека ще стане вашата коса при използването на тази линия. Total Blond – средствата за жени, които притежават оттенъците със степента от 11 до 8. Total Color запазва яркостта и дълбочината на цвета, което е особено забележимо върху червените и рижите оттенъци: те стават по-наситени и блестят при всяко осветление, при което косата притежава и невероятна мекота и жив блясък. Ако степента на косата ви е от 1 до 7, избирайте тази линия. 

Faberlic.com: Какви още изненади ни очакват в бъдещите каталози?
Ирина Голянина:
Ние сме подготвили специални нови продукти  за жени с тънка коса и любителници на обемни прически. В средствата 3D Volume ние сме приложили технологията "Авангарден обем", в основа на която лежат производните от калциеви кристали. Те се разпределят по повърхността на косата, създавайки невидима триизмерна мрежа, която приповдига косата от самите корени. Ефектът на обем държи до три дни! В зависимостта от типа на косата, вие можете даже да се откажете от моделиращите средства, които обещават обем: косата ще бъде лека, копринена и при това ще притежава блясък и желаема пухкавост. Особено ценно е това, че обемът е възможно да се постигне даже върху стъкловидна коса, която е голям проблем за обикновени продукти в тази категория. Такава коса е много капризна: тя има плътен горен слой, който пречи на нормалното боядисване и затруднява моделирането.
В каталога №13 посрещнете линията Brilliant Age с технологията «Противостояние на времето», която ще помогне да възстановите силата и плътността на косата, склонна към косопада или която е станала тънка поради възрастта. Средствата са незаменими на стадията талоген – това е последната фаза на живота на косата, при която тя вече не расте и почва активен косопад. Към такава коса се отнася и много дълга коса, затова тази линия ще пасне не само на жени във възрастта 40+, но и на млади жени, които обичат да растат коса до кръста. Младостта, естествената красота, блясъка и еластичността на косата отново ще се върнат при вас!
А суха и дехидратирана коса, която постоянно се подлага на изсушаване със сешоар, моделиране с маша ще помогне линията Deep Aqua. Средствата интензивно хидратират вашата коса, връщат им мекота и блясък. Технологията «Дълбока хидратация» действа на клетъчно ниво на кортекса (така наречен вътрешен слой на косата). Редовно използване ще осигури на косата запас от влага и ще предотврати нейната по-нататъшна загуба. Между другото, ако вие често се излагате на слънцето или работите в помещението със сух въздух, тези средства ще бъде особено полезни за вас.

Faberlic.com: А използването на средствата Expert различно ли е от обикновеното?
Ирина Голянина:
Не, макар, че няма да крия няколко тайни. В зависимостта от състоянието на вашата коса вие можете да променяте интензивността на действието. Например, има такова нещо, като "степента на увреждането на косъма" (от 1 до 4).
1. Сив цвят, косата се сплита и цъфти. 
2. Косата е чуплива при разресването и остава върху четката за ресане.  
3. Косата е грапава и груба на допир и пореста.
4. Косата бързо изсъхва след измиването.
От степента на увреждането на вашата косата ще зависи избор на вашия продукт и продължителността на процедурата. 1-ва или 2-ра степен: използвайте балсам-серум, дръжте го на косата от 1 до 3 минути. 3-та или 4-та степен: използвайте маската, дръжте я на косата от 1 до 15 минути.

 
Faberlic.com: Що се отнася до средствата без измиване? Сега е много популярно да се пускат на пазара масла и лосиони за коса.
Ирина Голянина:
Разбира се, ние поддържа,е този тренд. Очакват ви 2 чудо нови продукта, ще разкажа за всеки. Експрес-лосион без измиване от същата хидратираща линия Deep Aqua – това е двуфазно средство, което мигновено хидратира вашата коса и заглажда повърхността й, придава й блясък и сияние. Освен това, балсамът бързо премахва статичното електричество, което ни доставя толкова неудобства, особено през хладното време на годината. А еликсирът Everstrong съдържа вече познато на вас от серията Krasa скъпоценно масло от амла. Вие можете да го носите със себе си в чантата и да хидратирате косата в течение на целия ден. Еликсирът увива косата по цялата дължина с тънък слой, помага да се справите с излишната «пухкавост», улеснява разресването и придава на косата блясък, мекота, здраве, при това без да утежнява косата и без да я слепва...

Faberlic.com: Вие така ентусиазирано разказвате за този еликсир, че ми се иска да го пробвам още сега!
Ирина Голянина:
И това още не са всички тайни. Средството наистина се получи уникално: вие можете да го използвате по три различни начина в зависимостта от целите ви. За интензивно подхранване и възстановена нанесете еликсира върху сухата коса и оставете за 10-30 минути ( според степента на увреждането), след това измийте с вода  (съответно използвайте като маска). За заглаждането и омекотяването на косата нанесете средството върху влажната коса. Не измивайте и преминавайте към моделирането. За придаване на копринена мекота и блясък нанесете еликсира върху сухата коса след моделирането - върху цялата коса или върху отдели кичури. 

Faberlic.com: Доколкото разбирам, маслото от амла влиза в състава и на другите средства за увредената коса?
Ирина Голянина:
Да, и се справя със своята задача превъзходно. Това действително вълшебна съставка, технолози-разработчиците я наричат витаминна бомба за коса! Технология «Глобална реконструкция» спасява косата от косопад, удължавайки живота й и стимулира растежа на новата. 

Faberlic.com: И цялото това великолепие ние предлагаме по такива достъпни цени. Как успяхте до постигнете това?
Ирина Голянина:
Винаги с удоволствие отговарям на този въпрос. Първо, във Faberlic работят прекрасни технолози, всеки от които харесва работата си. Това са талантливи хора, които могат да намерят баланса между стойността и ефективността.Линията Expert е построена напълно върху функционалността на съставките, които решават конкретни проблеми на косата и затова техния резултат е толкова осезаем. Повечето разработки ние правим в собствената научна лаборатория, което ни позволява не само да създаваме, но и да предлагаме висококачествен продукт на достъпна цена. Второ, ние непрекъснато съкращаваме излишни разходи за доставката, опаковачните материали и производството.   Всичко това позволява на Faberlic да произвежда продукти, които по ефективността са сравними със скъпи професионални средства, но при това не са драматични за портфейла. Нашата страст - да доказваме на жените, че през 21-ви век всички могат да изглеждат прекрасно!

Интервю: Анна Цветкова